Timp de citire: 1:30 min
Un oltean la Cluj sau povestea oricui? 🙂
Am ajuns în Cluj acum mulți ani, la facultate, am fost fascinat și am rămas aici. Apoi, am călătorit mult prin lume, dar m-am întors în Cluj. O fi ceva?
La fel și în meserie: am încercat multe, multe și diverse, însă de peste 10 ani sunt tot aici, în branșă. Sigur e ceva.:)
Am către 39 de ani și sunt absolvent al Institutului Culinar ”Le Cordon Bleu” din Londra, iar experiența mi-e pe măsura anilor petrecuți prin bucătării, nici mai mult, nici mai puțin.
În prezent mă mândresc cu funcția de chef, trainer de bucătari și student al masteratului de gastronomie.
De luni până sâmbătă și o parte bună din duminică, de dimineața de la ora 5 până seara când se sfârșește ea, gătesc, întocmesc meniuri, experimentez, vorbesc despre mâncare, scriu sau citesc despre ea.:)
Pe lângă faptul că îmi place să gătesc, adevăr care este de la sine înțeles, iubesc întrutotul această industrie. Producători locali, țărani, piețe, băcanii, târguri, cafenele, locații moderne sau tradiționale, simple sau extravagante, aceasta meserie are dinamica și culoare, iar pentru mine este ca o chemare careia nu-i pot rezista.
Îmi place să apreciez localuri și preparate sau să le descopăr pe cele noi, care vin cu poveștile lor, apetisante și ele, de cele mai multe ori.
De la mic la mare, scenariul este identic: oameni care dau naștere unui produs bun, unui concept frumos, cu care se mândresc, mai apoi, pe bună dreptate.
Inspirat de ei fiind, înființez acest ziar culinar în care, pe lângă recenziile restaurantelor prin care trec și iau masa, sau al interviurilor cu chefi, să fie locul de întâlnire al tuturor poveștilor, pe pită.
Și, de ce nu, în timp, acest proiect să devină mandria mea si a oricui va vrea.:d