data publicării

02/24/2023

AUTOR

Costea Antoni

data publicării

02/24/2023

AUTOR

Costea Antoni

Brutăria Claudia

Timp de citire: 1min

Sunt locurile alea care îți creează o senzație aparte de cum le treci pragul… știți despre ce vorbesc?
Brutăria Claudia, Alac sunt exemplele perfecte.
Odată ce ești înăuntru simți mirosul ăla de pâine coaptă, proaspăt scoasă din cuptor.
O știu pe Claudia de câțiva ani, dar, cine e pasionat de gastronomie, lucrează în horeca și nu o cunoaște?
Cine nu a rupt un colț din pâinea Claudiei, cine?
Influencer local și nu numai pe pâine cu maia, Claudia a construit acest brand de la zero cu mânuțele, pasiunea și talentul ei.
Are locul ei în vestitul ghid gastronomic Gault&Millau, ce tot povestim?
Pentru cine “trăiește pe altă planetă”:) maiaua este un amestec de făină și apă care stă la dospit. Mai apoi, jumătate din amestec se aruncă și cealaltă jumătate este “hrănită” cu apă și făină. Procedeul se repetă timp de 4-5 zile până când rezultă maiaua, drojdia naturală obținută prin fermentare. Și maiaua asta poate fi mamă pentru alte maiele zile, ani întregi.
Pe lângă diversele sortimente de pâine, Claudia mai face si biscuiți, tarte, prăjituri, sărățele, dar și numeroase alte produse de patiserie cu sau fără zahăr, cu sau fără gluten, însă toate cu maia. Vă invit, insist să le gustați!
Găsiți și alte produse locale, de calitate, așa că, o dată cu un drum după pâine, vă puteți întoarce acasă cu mult mai multe produse utile în coș: uleiuri, ceaiuri, zacuște, siropuri, apă minerală, paste făinoase, produse vegane, kombucha și câte și mai câte.
Alac e fix în centru, undeva între Napoca și Memorandumului, deci la îndemână oricui.
Mergeți, nu mai stați și pierdeți vremea, că se dă ca pâinea caldă!:)

Din aceeași categorie

La Prăvălie

La Prăvălie

Timp de citire: 1 min Povestea „La Prăvălie” a început în anul 2021, printr-o simplă coincidență. Lucrând în domeniul HoReCa, două familii de mici-antreprenori, ne-am trezit cu un spațiu comercial pe care trebuia fie să îl subînchiriem, fie să extindem cafeneaua pe...

read more

Dr.Kombu

În 2014 am auzit prima dată despre Kombucha de la niște prieteni de familie, care ne-au adus cultura de Kombucha acasă și pentru prima dată am adoptat o astfel de cultură consumând ceaiul fermentat de ea.Ulterior, la noi în casă am adaptat de câteva ori rețeta până a...

Mititei de Someseni

Timp de citire: 1 min Povestea mititeilor de Someșeni,unul dintre cele mai cunoscute produse locale de pe la noiMititeii de Someșeni (numele unui cartier al Clujului) s-au „născut” oficial în 2005,când producătorul lor, firma clujeană Carmic, a înregistrat marca la...

read more

USAMV Cluj – Statiune Didactica Experimentala Ferma Cojocna

Timp de citire: 3:30 min Staţiunea Didactică Experimentală Ferma Cojocna din cadrul USAMV Cluj-Napoca este situată în comuna Cojocna, la aproximativ 25 de kilometri de oraș. SDE se întinde pe o suprafaţă de 667 hectare, unde, pe lângă producția de material vegetal...

read more