Timp de citire: 1min
Sunt locurile alea care îți creează o senzație aparte de cum le treci pragul… știți despre ce vorbesc?
Brutăria Claudia, Alac sunt exemplele perfecte.
Odată ce ești înăuntru simți mirosul ăla de pâine coaptă, proaspăt scoasă din cuptor.
O știu pe Claudia de câțiva ani, dar, cine e pasionat de gastronomie, lucrează în horeca și nu o cunoaște?
Cine nu a rupt un colț din pâinea Claudiei, cine?
Influencer local și nu numai pe pâine cu maia, Claudia a construit acest brand de la zero cu mânuțele, pasiunea și talentul ei.
Are locul ei în vestitul ghid gastronomic Gault&Millau, ce tot povestim?
Pentru cine “trăiește pe altă planetă”:) maiaua este un amestec de făină și apă care stă la dospit. Mai apoi, jumătate din amestec se aruncă și cealaltă jumătate este “hrănită” cu apă și făină. Procedeul se repetă timp de 4-5 zile până când rezultă maiaua, drojdia naturală obținută prin fermentare. Și maiaua asta poate fi mamă pentru alte maiele zile, ani întregi.
Pe lângă diversele sortimente de pâine, Claudia mai face si biscuiți, tarte, prăjituri, sărățele, dar și numeroase alte produse de patiserie cu sau fără zahăr, cu sau fără gluten, însă toate cu maia. Vă invit, insist să le gustați!
Găsiți și alte produse locale, de calitate, așa că, o dată cu un drum după pâine, vă puteți întoarce acasă cu mult mai multe produse utile în coș: uleiuri, ceaiuri, zacuște, siropuri, apă minerală, paste făinoase, produse vegane, kombucha și câte și mai câte.
Alac e fix în centru, undeva între Napoca și Memorandumului, deci la îndemână oricui.
Mergeți, nu mai stați și pierdeți vremea, că se dă ca pâinea caldă!:)