Timp de citire: 1 min
Numele, vârsta și locul unde ai crescut?
Măria Lungu, 39 de ani, născută și crescută întrun sat de pe Valea Izei din Maramureș.
Mirosul și gustul copilăriei?
Mirosul silvoiței (gem de prune fără zahăr) preparate la ceaun, în natură, și gustul
înghețatei de casă făcută de mama.
Cine gătea/ găteșste cel mai bine din familia ta?
Cred că cel mai bine gătește sora mea mai mare, o adevărată expertă a mâncărurilor
tradiționale.
Dacă nu ai fi ajuns bucătar, ce ai fi fost?
Designer vestimentar sau croitoreasă. Oricum, ceva în direcția asta.
Ce i-ai spune unui bucătar la început de drum?
Această meserie este una extrem de frumoasă și provocatoare, însă vine la pachet și cu
mult stres și, că urmare, oboseală. Le-aș recomanda celor în cauză, mai mult curaj și să nu
renunțe atât de ușor atunci când întâlnesc obstacolele în calea dezvoltării lor.
Ciorba preferată?
Ciorba de văcuță.
Restaurantul tău favorit din Cluj? Dar din România?
Adi Steakhouse.
Mentorul tău, omul care te-a inspirat, influențat cel mai mult în carieră?
Domnul Giacomo Dreoni, un chef italian, venit în Cluj, mi-a călăuzit primii pași în
bucătărie.
Omletă sau ouă ochiuri?
Omletă.
Chef la ”Bruto”,unul dintre restaurantele cool și în trend ale Clujului și parte din brigada de bucătari a binecunoscutului chef Foa.
Îți imaginai povestea asta atunci când te-ai apucat de gătit?
Când am început să gătesc nu m-am gândit la o carieră în domeniu, dar pe parcurs m-am îndrăgostit, pur și simplu, de această meserie. Prin muncă am reușit să înaintez, iar șansa de a face parte din brigada lui chef Foa a fost surprinzătoare, dar, oarecum, și firească.
Aici, înconjurată de profesioniști, sunt obligată să evoluez constant și asta mă bucură nespus la sfârșitul zilei.
Sau povestea era alta, însă încă nu ai ajuns acolo?
Iubesc ”Bruto”, pur și simplu. Nu mi-aș dori să fiu în alt loc decât aici. Sper că împreună
să facem această poveste cât mai savuroasă.