Timp de citire: 1 min
Numele, vârsta și locul unde ai crescut?
Sorin Suciu, 36 de ani, Cluj-Napoca.
Mirosul și gustul copilăriei?
Mirosul cozonacilor proaspăt scoși din cuptor și gustul tocăniței de pui.
Cine gătea/gătește cel mai bine din familia ta?
Până acum 10 ani, mama gătea cel mai bine. De atunci încoace eu am preluat conducerea.
🙂
Dacă nu ai fi ajuns bucătar ce ai fi fost?
Agent de vânzări sau manager de magazin.
Ce i-ai spune unui bucătar la început de drum?
Să nu o facă doar pentru bani, ci mai mult din plăcere.
Ciorba preferată?
Ciorba de cartofi cu afumătură și tarhon.
Restaurantul tău favorit din Cluj? Dar din România?
Nu prea am preferințe. Mai mult gătesc acasă, iar când ies în oraș prefer o pizza bună în
cuptor cu lemn (cut&crust, d`autore).
Mentorul tău, omul care te-a inspirat, influențat cel mai mult în carieră?
Alfio, soțul soacrei mele, care, din păcate, nu mai este printre noi. A lucrat că bucătar mai
mult de 40 de ani și, datorită lui, am ajuns să iubesc bucătăria și să lucrez că bucătar.
Omletă sau ouă ochiuri?
Ouă ochiuri, moi, că să poți înmuia coaja de pâine în gălbenușul moale. 😀
Chef la Stradale, parte din brigada de bucătari a binecunoscutului chef Foa,
coordonator al diviziei Flavours din Cluj, divizie responsabilă cu mâncarea bună pe
masa multor evenimente importante din Cluj.
Îți imaginai povestea asta atunci când te-ai apucat de gătit?
Nu chiar acesta era scenariul, însă întotdeauna mi-am dorit să fac parte dintro echipă
cunoscută, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure nespus.
Sau povestea era alta, însă încă nu ai ajuns acolo?
Visez, încă, la faptul că întro bună zi o să am un restaurant micuț de care să mă bucur și de
care să mă ocup împreună cu soția mea.