Timp de citire: 2:30 min
Am un foarte mare respect pentru Nicu Crăciun, creatorul, antreprenorul, creierul și bucătarul food track-ului „Cimbru” și al restaurantelor „Cimbru Meat and Flame”, „Uzina de Mici” și, mai nou, „Cimbru Author Cuisine”.
Drumul pare simplu și firesc, dar această creștere organică a presupus, pe lîngă multă muncă, expertiză, planificare atentă, și un efort continuu pentru a-și câștiga o reputație locală pe masură.
Am zis locală? Ce mi-a venit?
A fost premiat de prestigiosul ghid Gault Millau cu 11.5 bonete, care i-a redat imediat o recunoaștere binemeritată la nivel național.
What?? 🙂
Face un brand din orice, atât de priceput e!
Cum să faci un brand doar din mici și ciorbă de burtă?
Dar, de ce să nu faci?
E acolo o bogată tradiție și un gust atât de cunoscut, cu care mai noi toți am crescut, încât îți este foarte greu să-l eviți.
Am fost acum ceva vreme mușteriu în „Cimbru Author Cuisine” cu un grup de prieteni. Restaurantul este în inima orașului, pe strada Emil Isac, nr. 11, mai exact.
Frumos amenajat, degajă o atmosferă extraordinar de familială, care îți dă un sentiment de bine încă de cum pășești înăuntru. Bucătăria semideschisă parcă îți șoptește: „bucătăria nu este un secret pentru noi, deci nu ar trebui să fie nici pentru voi”. Suntem ready to rock!
Am fost întâmpinați cu ospitalitate, așa cum se cuvine, și conduși prietenos la masă, pe terasă. Ce terasă mișto!
Meniul este scurt, dar cuprinzător. El conține: 3 antreuri (unul cu carne, două fără), 3 feluri principale (două cu carne, unul fără), un dulce, brânzeturi și un chef special. Se poate servi la alegere sau poți alege una dintre variantele: aperitiv, fel principal, sau fel principal, desert, sau aperitiv, fel principal și desert.
Observați, oare, că, deși scurt, el cuprinde 3 variante de preparate pentru iubitorii de carne și 3 pentru vegetarieni. Fair enough!
Am servit regulamentar, antreu, fel principal și dulce, bineînțeles. Am primit amușe bouche, frumos prezentat și delicios, pâinea casei, unt și pateu. Totul din partea lor.
Cum aș putea să descriu aici textura și gustul brioșei sau al focacciei (oare am scris corect?), unse cu unt sau pateu, cum??? Geniale!
Și de aici încolo, am avut așa:
Antreurile:
Morcovi, iaurt, mentă și nuci;
Piept de rată, prune, varză kale;
Gnocchi, legume de sezon, feta și coriandru.
Feluri principale:
Steak de vită, morcovi caramelizați, alune de pădure, demi glace;
Mușchiuleț de porc, panko, busuioc, brânză gruyere, ou de prepeliță, cartofi.
Desert: popcorn caramel, nuci, înghețată de porumb, afine.
De revenire :): caracatiță la jar, cremă de porumb, cartofi, varză kale.
Prezentarea preparatelor a fost extrem de creativă, cu un evident contrast de texturi, arome și culori, temperatura preparatelor a respectat normele, iar porțiile au fost bine potrivite. Ingredientele de sezon, locale au întâmpinat cu căldură, pe ici-colo, discret, și ingrediente de peste hotare. Dar, știți ce? Se înțeleg super bine, bine de tot.
Tehnicile de gătire de sezon au fost corecte, iar gustul, desăvârșit și echilibrat.
Modern și avangardist, restaurantul „Cimbru Author Cuisine”, deși nu demult deschis, este în top.
Și ăsta este doar începutul, sunt convins. Omu’ e meseriaș, iar echipa pare să îl înțeleagă foarte bine.
Very well done chef!
Săru-mâna pentru masă, mult prea bună și gustoasă!