data publicării

08/04/2023

AUTOR

Costea Antoni

data publicării

08/04/2023

AUTOR

Costea Antoni

Cipru, traditie si gust. Tony´s Taverna, Ayia Napa

Cipru reprezintă începutul călătoriei mele în lumea gastronomiei. Aici, cu mulți ani în urmă, am lucrat prima dată într-un hotel de 5 stele ca ajutor de bucătar. Și tot aici am prins gustul acestei frumoase meserii. Ciprioții sunt mândri și pasionali atunci când gătesc și de așa ceva ai nevoie atunci când pornești pe acest drum. Sau și de asta, mai bine spus. 

Deși influențată de istorie și vecini, bucătăria lor are identitate. Au halloumi. E a lor, dar nu numai. Au și Meze, au souvlaki, au kebab, au kleftiko (miel la cuptor), koupepia (sarmale în frunze de viță de vie), sheftalia (chiftele), vita Stifadoporc Affelia și au, bineînțeles, pește proaspăt și fructe de mare. Și mai au… 

Vă sugerez, fie că sunteți gurmand sau nu, să mergeti doar la restaurante cu note de peste 4.3, 4.4 și câteva sute bune de review-uri. E păcat să nu ne folosim tehnologia, cu atât mai mult cu cât nu ia mult timp. Nu trebuie neapărat planificare, ci doar o scurtă verificare pe google a restaurantului în care urmează să intri. Nu de alta, dar sunt foarte multe locații care profită tare mult de pe urma vadului și servesc mâncare mult prea scumpă și nu de calitatea la care te-ai fi așteptat, de cele mai multe ori. 

La Tony’s Taverna e superb. Mergeți la sigur. Noi doar acolo am cinat și e bine. Mâncare de tavernă, corectă, proaspătă și cu mult mult gust.

Din aceeași categorie

Restaurante cu specific romanesc

Restaurante cu specific romanesc

Iată lista mea de restaurante cu specific romanesc. Le-am încercat, nu o dată, și livrează constant aceeași calitate, același gust și asta e mare lucru.  Poftesc deseori la o salata de vinete, o ciorba de burtă, o varză călită, un gulaș sau o tochitura cinstită,...

read more

M60, o cafenea de mare calibru

Nu sunt cafengiu deloc. Beau aproape zilnic cicoare. Deci, înțelegeți voi. 😊Chiar și așa, mi-a plăcut mult, mult de tot M60. Mi-au plăcut forfota, mirosul specific, energia locului, locul în sine, dar și mâncarea. Frumos tare!  Am luat micul dejun și, fiind...

Napoli

Sau locul de unde vine, probabil, cel mai cunoscut preparat din întreaga lume, pizza. Cum a ajuns atât de faimoasă această mancare considerată, la inceputuri, mâncarea săracilor?  Mai presus decât agitația, mizeria sau aglomerația acest oraș are două pasiuni...

read more

Kane, The New Romanian Cuisine

O părere provincială și doar atât. Kane merită mai multă sfară-n țara.Cei vizați, sesizați-vă, vă rog, și dați-i Cezarului ce-i al Cezarului. Oricare ar fi motivele, este evident pentru oricine le-a trecut pragul și le-a gustat preparatele, că fac mare cinste...

read more