În 2014 am auzit prima dată despre Kombucha de la niște prieteni de familie, care ne-au adus cultura de Kombucha acasă și pentru prima dată am adoptat o astfel de cultură consumând ceaiul fermentat de ea.
Ulterior, la noi în casă am adaptat de câteva ori rețeta până a ajuns pe gustul nostru. Am experimentat beneficiile consumului în familia noastră, în mod special la nivelul sistemului digestiv.
Mai târziu în 2017, fiind student în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a trebuit să-mi aleg un subiect de licență. Astfel, din curiozitate pentru lumea microbiologiei, am hotărât să studiez acest univers pentru a descoperi dacă și știința validează beneficiile vorbite ale ceaiului de Kombucha fermentat.
Mai târziu, în perioada masteratului, mama m-a provocat să duc mai departe Kombucha, să fac un pas spre a da și altor oameni din această bautură. De atfel, prietenii și cunoscuții deja îmi știau pasiunea și credeau în această idee.
Deși în 2018 a fost prima încercare de start up, abia în 2019 am reușit să obțin fonduri europene pentru a începe o afacere cu Kombucha. Atunci a luat naștere Dr. Kombu și mi-am propus să ofer clienților un produs la supelativ.
De atunci și până acum, am dezvoltat și îmbunătățit rețetele pentru 8 sortimente (Original, Green Sensations, Winter Joy, Summer Strawbery, Palm Paradise, Koko Cherry, Lavender & Bergant, Summer Vibe) , am îmbuteliat și etichetat manual peste 5000 de sticle și am ajuns în mai mult de 30 de locații ale evenimentelor din Cluj-Napoca. Ne bucură aceste cifre, dar mai ales progresul pe care îl vedem de la an la an în feedback-uri de la clienți și în beneficiile pe care Kombucha le produce în viața lor.
Brutăria Claudia
Timp de citire: 1min Sunt locurile alea care îți creează o senzație aparte de cum le treci pragul… știți despre ce vorbesc?Brutăria Claudia, Alac sunt exemplele perfecte.Odată ce ești înăuntru simți mirosul ăla de pâine coaptă, proaspăt scoasă din cuptor.O știu pe...