Timp de citire: 1:15min
Numele, vârsta și locul unde ai crescut?
Horia Șimon, 41 de ani, Baia-Mare și cam peste tot prin Maramureș.
Mirosul și gustul copilăriei?
Mirosul de clătite umplute cu pastă de brânză cu ou și coajă de lămâie și, apoi, prăjite în tigaie. Primeam 3 bucăți de căciulă, eu și surorile mele, fix atâtea și nimic în plus, sâmbăta și duminica dimineața când eram la casa de la țară și ne gătea tata.
Cine gătea/ gătește cel mai bine din familia ta?
Găteau bunica, mama, iar acum – eu.
Dacă nu ai fi ajuns bucătar ce ai fi lucrat?
Mi-ar fi plăcut să fiu tâmplar.
Ce i-ai spune cuiva care se gândește să devină bucătar și e la început de drum?
Să se gândească de două ori.:)
Ciorba preferată?
Cartofi cu tarhon sau fasole, ambele cu afumătură. Nu mă pot decide la una.
Restaurantul tău favorit din Cluj, din România, din lume?
Restaurantul meu preferat din Cluj s-a închis. Din România ar fi mai multe: mănânc cu drag la Casa Terra (Făgăraș), la Bistro del Arte (Brașov), la Pasaj și Bistro Jules (Sibiu) și la MAT și Ou în București. Din lume, mai greu: probabil, ca raport preț/calitate/ momente faine/emoții/amintiri – The Rocketeer, North Berwick, Scoția.
Mentorul tău?
Din păcate nu am avut.
Omletă sau ouă ochiuri?
Ochiuri.
Poate cea mai proeminentă figură locală în domeniu, un Anthony Bourdain autohton, activist slow food, participant la „Bucătăria hoinara”, chef-proprietar al Clubului Gastronomic Transilvan, un hub culinar dedicat activităților gastronomice din nord-vestul Transilvaniei și câte și mai câte..:)
Așa ți-ai imaginat că o să decurgă cariera ta, atunci când te-ai apucat de gătit?
Habar nu am ce am crezut când m-am apucat, știu că-mi doream să am foarte multă experiență și experiențe, așa că de ambele am și am avut parte în ăștia 20 de ani, ceea ce le doresc tuturor.
Unde te vezi în următorii 10 ani? 🙂
Tot în ospitalitate, tot cu tigaia în mână, dar, cel mai probabil, într-o postură inedită față de asta din prezent. Cum mai exact? Nu ți-aș putea spune, dar sigur o să fie fain și bine. 🙂