data publicării

02/24/2023

AUTOR

Costea Antoni

data publicării

02/24/2023

AUTOR

Costea Antoni

Horia Șimon

Timp de citire: 1:15min

Numele, vârsta și locul unde ai crescut?
Horia Șimon, 41 de ani, Baia-Mare și cam peste tot prin Maramureș.

Mirosul și gustul copilăriei?
Mirosul de clătite umplute cu pastă de brânză cu ou și coajă de lămâie și, apoi, prăjite în tigaie. Primeam 3 bucăți de căciulă, eu și surorile mele, fix atâtea și nimic în plus, sâmbăta și duminica dimineața când eram la casa de la țară și ne gătea tata.

Cine gătea/ gătește cel mai bine din familia ta?
Găteau bunica, mama, iar acum – eu.

Dacă nu ai fi ajuns bucătar ce ai fi lucrat?
Mi-ar fi plăcut să fiu tâmplar.

Ce i-ai spune cuiva care se gândește să devină bucătar și e la început de drum?
Să se gândească de două ori.:)

Ciorba preferată?
Cartofi cu tarhon sau fasole, ambele cu afumătură. Nu mă pot decide la una.

Restaurantul tău favorit din Cluj, din România, din lume?
Restaurantul meu preferat din Cluj s-a închis. Din România ar fi mai multe: mănânc cu drag la Casa Terra (Făgăraș), la Bistro del Arte (Brașov), la Pasaj și Bistro Jules (Sibiu) și la MAT și Ou în București. Din lume, mai greu: probabil, ca raport preț/calitate/ momente faine/emoții/amintiri – The Rocketeer, North Berwick, Scoția.

Mentorul tău?
Din păcate nu am avut.

Omletă sau ouă ochiuri?
Ochiuri.

Poate cea mai proeminentă figură locală în domeniu, un Anthony Bourdain autohton, activist slow food, participant la „Bucătăria hoinara”, chef-proprietar al Clubului Gastronomic Transilvan, un hub culinar dedicat activităților gastronomice din nord-vestul Transilvaniei și câte și mai câte..:)
Așa ți-ai imaginat că o să decurgă cariera ta, atunci când te-ai apucat de gătit?
Habar nu am ce am crezut când m-am apucat, știu că-mi doream să am foarte multă experiență și experiențe, așa că de ambele am și am avut parte în ăștia 20 de ani, ceea ce le doresc tuturor.

Unde te vezi în următorii 10 ani? 🙂
Tot în ospitalitate, tot cu tigaia în mână, dar, cel mai probabil, într-o postură inedită față de asta din prezent. Cum mai exact? Nu ți-aș putea spune, dar sigur o să fie fain și bine. 🙂

Din aceeași categorie

Corina Grama

Corina Grama

Un fel de asl pls :)Numele, vârsta și locul unde ați crescut? Corina Grama, am exact vârsta marilor realizări. Am descoperit că reușesc să fac ceea ce îmi doresc și asta pentru că am aflat la timp ce vreau să fac în viață. Am crescut la Bistrița unde m-am și născut....

read more

Chelaru Andrei

Timp de citire: 1:30 min Numele, vârsta și locul unde ai crescut?Chelaru Andrei, 37 de ani, Bacău. Mirosul și gustul copilăriei?Mirosul de ardei copți, gustul de papanași făcuți de mama. Cine gătea/ gătește cel mai bine din familia ta?Mama gătește cel mai bine, iar...

Alex Strugari

Timp de citire: 1:30 min Numele, vârsta și locul unde ai crescut?Strugari Alex, 31 ani, Bistrița. Mirosul și gustul copilăriei?Cu siguranță, serile în care bunicul meu făcea mămăliga în pături. Mirosul de slănină și cârnat prajit îți stimulau pofta de mâncare, brânza...

read more

Silviu Chelaru

Timp de citire: 1 min Numele, vârsta, și locul unde ai crescut?Silviu Constantin Chelaru, născut în Lupeni, jud HD, am copilărit și crescut în Uricani. Am ajuns la 35 de ani fără să realizez. Mirosul si gustul copilariei?Clasicul vremurilor respective, cred că...

read more