data publicării

08/06/2023

AUTOR

Costea Antoni

data publicării

08/06/2023

AUTOR

Costea Antoni

Sau locul de unde vine, probabil, cel mai cunoscut preparat din întreaga lume, pizza. Cum a ajuns atât de faimoasă această mancare considerată, la inceputuri, mâncarea săracilor? 

Mai presus decât agitația, mizeria sau aglomerația acest oraș are două pasiuni nebune: fotbalul și pizza. Probabil că acesta e răspunsul, ambele sunt iubite cu o patimă dusă la extrem. Este greu să recomanzi câteva restaurante, locații unde se mănâncă bine într-un oraș asa de mare. Nu ai cum. 

Ce pot să recomand tuturor călătorilor gurmanzi, indiferent în ce loc va aflați, este să dați o căutare rapidă pe google înainte să pășiți într-o crâșmă să luați masa. E păcat ca în zilele noastre să riscăm o masă proastă și, poate, scumpă în același timp. So check it out! 👍 

Vă recomand, în schimb, să o ardeți pe street food: pizza, pizza fritta, fritto misto, pește și fructe de mare, expresso și maritozzo (chiar dacă nu este original din Napoli). Și, poate, niște paste bune. Multe prăjeli, însă mult gust. 

So, pe pizza avem asa: Gino e Toto Sorbillo, Pepe în Grani, L’ Antica Pizzeria Da Michelle, Pizza fritta, Antica Pizza Fritta da Zia Esterina Sorbillo
Fritto misto și fructe de mare proaspete: I Sapori della Pescheria Azzurra
Expresso și maritozzo, Gran Caffe Gambrinus. Și un restaurant micuț, super drăguț, Osteria da Antonio. 

E mișto la Napoli. Are așa ceva… greu de definit… , cum rar întâlnești în alte orașe, care te încântă și te face să-l iubești. 

Aaaa, și dați-le în colo de eventuale kilograme în plus. Nu în fiecare zi vă aflați aici.

Din aceeași categorie

Restaurante cu specific romanesc

Restaurante cu specific romanesc

Iată lista mea de restaurante cu specific romanesc. Le-am încercat, nu o dată, și livrează constant aceeași calitate, același gust și asta e mare lucru.  Poftesc deseori la o salata de vinete, o ciorba de burtă, o varză călită, un gulaș sau o tochitura cinstită,...

read more

M60, o cafenea de mare calibru

Nu sunt cafengiu deloc. Beau aproape zilnic cicoare. Deci, înțelegeți voi. 😊Chiar și așa, mi-a plăcut mult, mult de tot M60. Mi-au plăcut forfota, mirosul specific, energia locului, locul în sine, dar și mâncarea. Frumos tare!  Am luat micul dejun și, fiind...

Kane, The New Romanian Cuisine

O părere provincială și doar atât. Kane merită mai multă sfară-n țara.Cei vizați, sesizați-vă, vă rog, și dați-i Cezarului ce-i al Cezarului. Oricare ar fi motivele, este evident pentru oricine le-a trecut pragul și le-a gustat preparatele, că fac mare cinste...

read more

Cipru, traditie si gust. Tony´s Taverna, Ayia Napa

Cipru reprezintă începutul călătoriei mele în lumea gastronomiei. Aici, cu mulți ani în urmă, am lucrat prima dată într-un hotel de 5 stele ca ajutor de bucătar. Și tot aici am prins gustul acestei frumoase meserii. Ciprioții sunt mândri și pasionali atunci când...

read more