data publicării

12/16/2022

AUTOR

Costea Antoni

data publicării

12/16/2022

AUTOR

Costea Antoni

Sarmale Delivery

Timp de citire: 1 min

Am cunoscut-o pe Ioana Tăuțan, fondatoarea conceptului Sarmale Delivery, într-o
sâmbătă în târgul de vechituri de la Oser, când, în drum către ieșire, m-am oprit la rulota ei
și am luat pentru acasă o porție de sarmale cu păsat. Atât eu, cât și soția mea ne-am
îndrăgostit de ele, după ce le-am devorat, bineînțeles.:)


Am păstrat legătura pe instagram și acum sarmalele ei se regăsesc în meniul nostru
de la cantina Băncii Transilvania, satisfăcând exigențele angajaților.

Povestea acestor delicioase produse a început în primăvara anului 2022, într-o
duminică însorită în care Ioana servea masa cu familia ei, amintindu-și cu nostalgie de
zilele în care bunica ei îi aduna pe toți la masă în jurul oalei cu sarmale.
I-au rămas în minte, adânc impregnate, atât gustul, cât și mireasma lor, dar mai ales
voia bună din jurul mesei.


A fost momentul în care s-a născut gândul, apoi ideea de a păstra această tradiție și
de a aduce acea atmosferă de sărbătoare în sufletul oamenilor.
De atunci, ea și echipa ei muncesc neîncetat, împărtășind tuturor celor interesați
tradiția și gustul copilăriei.
„Îmi doresc că lumea să savureze gustoasele sarmale, rețeta bunicii, și să se bucure
de acea atmosferă specifică”, zice Ioana.
Folosește doar ingrediente de calitate: legume din grădina proprie, carne fragedă, pe
lângă pasiune și mult, mult suflet.
În meniu se regăsesc sarmale cu carne sau cu păsat, crude sau fierte. Se poate face
comandă sau le puteți gusta fie în Oser, la târgul de Crăciun, sau EC din Florești.

Închei prin a spune că am un deosebit respect pentru cei care creează un întreg concept în jurul unui singur produs.
Cât de bune pot fi aceste sarmale? Nu veți ști dacă nu le veți gusta.:d

Din aceeași categorie

De ce e bine să faci o școală de bucătari?

Timp de citire: 1:45 min Fiindcă vei avea prilejul să dobândești o structură solidă, o bază pe care, mai apoi, vei putea construi mult mai ușor o carieră, așezând pe ea întreaga experiență pe care o vei obține prin muncă. Dar, doar dacă îți place să gătești. Dacă ai...

read more

Biblioteca bucătarului

Timp de citire: 1:25 min Vă prezint 10 cărți despre gastronomie pe care eu le recomand cu încredere. Încep cu cărțile despre rețetele și gusturile din trecutul părinților și bunicilor noștri. Consider că rețetele și gusturile cu care am crescut ar trebui să fie...

Povestea “Gradinii cu zestre”

Timp de citire: 2 min Povestea „Grădinii cu zestre” a început, desigur, odată cu noi. Abia ce ne logodiserăm și ne imaginam că vom avea o nuntă undeva în mijlocul naturii, în liniște, fără pretențiile și tam-tam-ul evenimentelor clasice, unde să putem face lucrurile...

read more

Târgul de vechituri Oser sau Grădina Domnului

Nu am reușit să aflu când a fost înființat Târgul de vechituri Oser, deși am tot încercat să gasesc ceva în sensul ăsta, nimic însă. Cu siguranță totul s-a petrecut înainte de 2000. Zic asta, deoarece în 2003, când am ajuns eu în Cluj la facultate, el vuia deja.Este...

read more